dima
  • Centre l’Alba Portolà

    Autors:
    Josep Ma. Alventosa, Marc Alventosa.
    Col·laboradors:
    Francesc Navarro, projecte bàsic.
    Dades del Projecte:
    - Superfície: 388,55m2.
    - Promotor: Centre educatiu i terapèutic, l’Alba centre especial.
     
    Memòria:
    L’encàrrec del projecte es basa en la rehabilitació de dos edificis situats al barri de Vallcarca i els Penitents, Barcelona, per al centre educatiu i terapèutic l’Alba, Centre Especial. L’edifici del C/Portolà és una casa noucentista catalogada anomenada Vila Matilde de gran valor arquitectònic. La complexitat del projecte radica en la necessitat de recuperar i restaurar els espais de l’antiga vivenda i alhora, poder ordenar i encabir el programa escolar que el l’Alba i ensenyament requerien. L’aprofitament de l’alçada lliure entre forjats i la col·locació de dues escales noves que articulen el conjunt de les plantes i ens permeten la protecció i restauració del bell vestíbul existent; són l’estratègia aplicada. 
     
    FITXA_Portolà