dima
  • CEIP Doctor Serés

    Autors:
    Josep Ma. Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell.
    Col·laboradors:
    Francesc Navarro, projecte bàsic.
    Dades del Projecte:
    - Superfície: 1895,05m2.
    - Promotor: Ajuntaments d’Alpicat, Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
     
    Memòria:
    L’encàrrec del projecte consisteix en l’ampliació a 2 línies del C.E.I.P. Doctor Serés d’Alpicat. L’escola existent consta de dos edificis aïllats; el més antic on trobem tot el programa escolar i un menjador amb un disseny més actual situat a l’altre extrem de la parcel·la.
     
    La nostra intervenció consisteix en la reforma de l’antiga escola i la seva ampliació mitjançant un nou edifici que s’adapta a les diferents aliniacions del solar, defineix i acota  el pati infantil, i uneix els dos edificis existents, fins ara separats.
     
    La nova escola s’obre gairebé exclusivament cap al pati i al parc del graó mentre que es tanca de manera compacta cap a la carretera mitjançant un sistema de murs que es van desplaçant per crear el nou accés principal. Quant a materialitat de la proposta, la nova construcció es resol amb els mateixos materials que el menjador existent per tal de que el conjunt de la nova escola adquireixi caràcter unitari.
     
    PDF_DoctorSerés